Ligaspel

Ligaspelet!

Anmälan görs via MATCHi 

DAMLIGAN  alt ÖPPNA LIGAN

Regler padelgruppspelet är alla välkomna. Principerna för gruppspelet är enkla. Vi har totalt 10 grupper med 8 lag i varje nivå. Alla möter alla vilket ger 7  matcher per lag och med en match i veckan blir en turnering 7 veckor lång. Efter en turnering är slut flyttas det två bästa lagen upp en nivå medan de lag två lag med minst poäng flyttas ner en division. Om det finns avhopp i en grupp har tävlingsledningen rätt att sätta in ett nytt lag eller flytta upp valfritt lag från en lägre serie.

Matcherna spelas i 90 minuter och under den tiden spelas tre set, golden points tillämpas. Det första och andra set spelar vi som i tennis till 6 game. Vid 6-6 spelas ett vanligt tie break till 7 (man måste vinna med minst två bollar).  Set 3 spelas till tiden är slut. Set 3 spelas även om ena laget har vunnit både set 1 och 2. När tiden är slut avbryts matchen och det gäller oavsett ställning. I varje match delas det ut 6 st matchpoäng och hur det går till kan du läsa i länken poängsystem. 


NUR FUNKAR DET?

HUR ADMINISTRAR NI LIGAN?

Logga in på "Back hand smash (BHS)"

Länk skall ni ha fått via mail tidigare.

Viktigt att vi har mail och telefon nummer från båda spelarna annars får bara en en inbjudan mm


Ombokning &  Extratider
Om man inte kan spela på utsatt tid ska man snarast meddela motståndaren och ordna ett eventuellt byte av matchtid. Säkerställ att ni ledigställer matchtiden snarast om ni inte ska använda den.

Matcher som ledigställs mindre än 72 timmar innan blir ”svartlistade” och kan inte bokas om via Backhandsmash. 
Ni får då boka och bekosta speltiden själva.

Kan man ej komma överens om ny matchtid eller hitta reserv tilldelas wo.


Ny matchtid kan ordnas genom att ni trycker enligt nedan

  • LOGGA IN PÅ BHS
  • MINA SIDOR
  • BOKA Välj en av extratiderna tryck på BOKA, välj motstånd som skall flyttas. (stäm av med motståndaren innan ombokningen sker)
  • MAN SKALL ABSOLUT INTE BOKA TIDER PÅ NÅGOT ANNAT SÄTT, NI KAN INTE TITTA PÅ MATCHi FÖR ATT HITTA LEDIGA TIDER, ALLT SKER PÅ BHS.


Extratider tas bort när det är mindre än 3 dagar kvar och kan då bokas av allmänheten på www.MATCHi.se


Reserver
Vid förhinder kan man ta in en reserv.

Laget bestämmer själv vilken reserv man vill ta in. Reserven får tas in men bara från de som spelar i PAdelzone ligan i Kinna. 

Man får även ha upp till 4 lagmedlemar i sitt lag, dessa skall dock anmälas innan ligastarten.